Ρεύμα: «Κρυφές» αυξήσεις 76 ευρώ από 1η Μαΐου στους λογαριασμούς

 

Τα νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν μια ακόμα αύξηση στους λογαριασμούς τους για το ρεύμα, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου, μετά από την απόφαση που προβλέπει νέα επιβάρυνση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των παρόχων. Στη συνέχεια, θα έχουν νέες «κρυφές» αυξήσεις μέσω της αναπροσαρμογής των τελών δικτύου που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος και καταλήγουν στα ταμεία του ΔΕΔΔΗΕ, προτού καλά-καλά κοπάσει η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της στα τιμολόγια.

Έτσι, το συγκεκριμένο τέλος αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω, προκειμένου να επενδυθεί σε νέες υποδομές και άλλες δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με το allazorevma.gr, οι αναπροσαρμογές θα επηρεάσουν κατά 7,5% τον λογαριασμό ενός μέσου νοικοκυριού, με τριφασική παροχή ισχύος 25 KVA και κατανάλωση 3.750 kWh, στη συνολική ετήσια βάση.

Επιδοτήσεις ρεύματος και τον Μάιο στους λογαριασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iEnergeia, δεν υπάρχει αλλαγή στο σχέδιο που αφορά τις επιδοτήσεις, αν και ενδέχεται να διακοπούν αν ο μέσος όρος πέσει κάτω από τα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Προς το παρόν, στόχος είναι να διατηρηθούν τα τιμολόγια στο εξής επίπεδο 15-19 λεπτά ανά κιλοβατώρα και να διατηρηθεί το μοντέλο με τη διαβάθμιση στις επιδοτήσεις. Η επιδότηση συνδέεται με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας άνω των 500 κιλοβατώρων.

Σύγκριση χρέωσης ρεύματος ανά πάροχο στο gov.gr

Μέσω του e-katanalotis, οι καταναλωτές μπορούν να δουν τις χρεώσεις για το ρεύμα και να συγκρίνουν τις τιμές των παρόχων. Επιπλέον, τα επιτόκια των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια θα είναι διαθέσιμα στην ίδια πλατφόρμα.

δειτε ακομα