Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς το Σάββατο – Δείτε τη Χάρτη Κινδύνου Πυρκαγιάς

Και αύριο η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένει υψηλή σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις παρακάτω περιοχές:

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις Περιφέρειες και Δήμους αυτών των περιοχών να είναι έτοιμοι για τυχόν επεισόδια πυρκαγιάς.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε στη φύση, αφού κάποιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, η χρήση μηχανημάτων που δημιουργούν σπινθήρες, ή η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, απαγορεύεται η καύση αγρών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας τον αριθμό 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο civilprotection.gov.gr.

Μεγάλη Επικινδυνότητα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφέρθηκε στον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Ζητήθηκε να τηρούνται οι οδηγίες των αρχών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα