Υπουργείο Παιδείας: Οι ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου διεξήχθησαν κανονικά

Παρά την πρωινή καθυστέρηση, οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην πλειονότητα των λυκείων διεξήχθησαν κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Ειδικά για τη Γ’ Λυκείου, οι μαθητές εξετάστηκαν απρόσκοπτα σήμερα. Έτσι, δεν υπάρχει πρόβλημα σχετικά με τον προγραμματισμό των ενδοσχολικών και των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ωστόσο, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των εξετάσεων της Α’ και Β’ Λυκείου σε ορισμένα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις που δεν διεξήχθησαν σήμερα θα μεταφερθούν στο τέλος του προγράμματος των εξετάσεων,ενώ το πρόγραμμα για κάθε σχολείο θα διαμορφωθεί ανάλογα.

ΟΛΜΕ: Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων

Η ΟΛΜΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα. Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.

Η υπομονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, είναι τόσο μεγάλη, ώστε προτιμά να βασανίζει για ώρες τους καθηγητές και τους μαθητές, αντί να δώσει μία απλή οδηγία για την διεξαγωγή των εξετάσεων με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.

Αντιμετωπίζοντας με πολυτέλεια απλά ζητήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί αν συμβεί κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Ακόμη και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει στην κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που λειτουργούν ως φίλτρο απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, δυσχεραίνοντας την μαθησιακή διαδικασία και αυξάνοντας το άγχος των μαθητών».

δειτε ακομα