Υποτροφίες: Οι έξι κατηγορίες δικαιούχων που έλαβαν αύξηση 3%

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, έξι κατηγορίες συνταξιούχων θα δουν αύξηση 3% στις συντάξεις τους από την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι αυξήσεις αντικατοπτρίστηκαν στις πληρωμές από τα ΑΤΜ στις 19 και 21 Δεκεμβρίου, ενώ παρατηρήθηκε και η συμψηφισμένη πληρωμή. Περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι είδαν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ υπάρχει ειδική διάταξη για τη διαχείριση των προσωπικών διαφορών με την αύξηση.

Οι έξι κατηγορίες δικαιούχων περιλαμβάνουν εκείνους με επανυπολογισμένη σύνταξη πριν τις 13/5/2016, καθώς και το νέο τύπο της ανταποδοτικής σύνταξης για τους νεοεισερχόμενους συνταξιούχους. Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων δεν θα λάβουν αύξηση, όπως εκείνοι που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.

Για την επιδότηση της προσωπικής διαφοράς, 740.000 δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων 150.000 θα είναι διπλά ωφελημένοι, απέραντα που αξίζει αναφοράς. Οι αύξησεις θα παρατηρηθούν στη βασική σύνταξη του ΟΓΑ και στην Εθνική Σύνταξη.

Επισκόπηση αυτών που κερδίζουν το 3% μαζί με τις αναδρομικές και τις επιδοτήσεις μαζί με περιορισμένες νέες απονομές, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία του συστήματος συντάξεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα