Υπάρχει ανάγκη προστασίας των κατοίκων στην περιοχή Γιαννούλη και Σουφλί από την εξέλιξη της φωτιάς

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, όπου η φωτιά καίει για 13η ημέρα. Έχουν αντιμετωπίσει 81 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με 47 να προκαλούνται τις τελευταίες 24 ώρες.

Ειδικότερα, στην περιοχή Γιαννούλη, έχει εκδηλωθεί αναζωπύρωση που επηρεάζει τον πληθυσμό. Έχει εκδοθεί μήνυμα από το 112 που συνιστά στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή και να πάνε στο Σούφλι. Αντίστοιχο μήνυμα εξήστρατεψε και για την περιοχή Σιδήρω, με προορισμό το Μέγα Δέρειο.

Επιπλέον, υπάρχει επιχείρηση για αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων στον Πάρνηθα, ιδιαίτερα στη νοτιοδυτική περιοχή κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα δεχότανβ Βοήθεια από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας των κρατών μελών της ΕΕ, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και από Αλβανία και Σερβία.

Είναι απαραίτητη η οικονομία νερού και οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την προσωπική τους ασφάλεια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα