Ύδρα: “Άκουσαμε 10-15 κρότους πριν τη φωτιά, δεν είδαμε βεγγαλικά” λένε μάρτυρες [vid]

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με τη φωτιά στην Ύδρα που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα θαλαμηγού, καίγοντας το πυκνό πευκοδάσος του νησιού.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτόπτες μάρτυρες που ήταν σε άλλο σκάφος κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά άκουσαν κάποιους κρότους, περίπου 10-15, και τονίζουν ότι δεν είδαν να ρίχνονται πυροτεχνήματα.

Αναφέρουν ότι είδαν ένα σκάφος της θαλαμηγού πλησιάζοντας την ακτή, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, καθώς και έναν πυροσβεστήρα και μια λευκή κηλίδα στη θάλασσα, τα οποία δε γνώριζαν την προέλευση τους.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού και τέθηκαν υπό έρευνα για ανάκριση την Τετάρτη, με κατηγορίες για πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστι.

Ύδρα: Ποιοι ήταν επιβάτες της θαλαμηγού – Τι αναφέρθηκε στις Αρχές

Σύμφωνα πάντα με το MEGA, στη θαλαμηγό επέβαιναν 10-12 άτομα από το Καζακστάν, μεταξύ των οποίων ήταν ένας Άγγλος και δύο Πολωνοί. Οι επιβάτες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν γνώση για τη φωτιά στο πευκοδάσος καθώς παρακολουθούσαν αγώνα του EURO 2024.

Ακόμη, υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας από τους επιβάτες ήταν ολιγάρχης από το Καζακστάν, φίλος του πρώην προέδρου της χώρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός πετρελαϊκού κολοσσού και υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα χρήματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα