Ξήλωσαν εντός 24ωρου παράνομες ξαπλώστρες και τραπέζια σε παραλία της Κέρκυρας [vid]

Ένα συντονισμένο και γρήγορο ρεπορτάζ ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία στην περιοχή ΝΑΟΚ της Κέρκυρας, ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Εκεί εντοπίστηκε παράβαση στον χώρο της παραλίας. Να σημειωθεί πως αυτή η παραλία αποτελεί επιλογή για πολίτες όλων των ηλικιών και οικογένειες με παιδιά που δυσκολεύονται να μετακινηθούν σε άλλες παραλίες.

Μετά από πολλές καταγγελίες πολιτών μέσα από τηλεφωνήματα και την εφαρμογή MyCoast, η παρανομία αντιμετωπίστηκε γρήγορα. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, αφαιρέθηκαν όλα τα αντικείμενα και ο χώρος επανήλθε στη διάθεση του κοινού.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε παρανομία σε τέσσερα τμήματα της παραλίας συνολικής επιφάνειας 210 τ.μ., όπου είχαν τοποθετηθεί 13 ομπρέλες, 46 ξαπλώστρες, 13 τραπέζια και 20 καθίσματα.

Ακολούθως, εκπονήθηκε το αναγκαίο διάγραμμα και η σχετική έκθεση, ενώ εκδόθηκαν οι ανάλογες διατάξεις εκκένωσης και σφράγισης του χώρου. Η επιχείρηση ευθύνεται για την απομάκρυνση των αντικειμένων. Επιπλέον, πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο στην επιχείρηση, το οποίο σύμφωνα με τον νόμο ξεπερνά τα 35.000 ευρώ.

Στις περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων σχετικά με τη χρήση των αιγιαλών, η διαδικασία προβλέπει την άμεση απομάκρυνση των εξαρτημάτων εντός 48 ωρών και τον επιβολή προστίμου σε ανάλογη περίπτωση.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται με το νέο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που επεξεργάζεται για την τήρηση της τάξης στις παραλίες. Είναι σημαντικό να σέβεστε τους κανόνες προκειμένου να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας ασφαλώς και νόμιμα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα