Φόβοι για εκδίκηση μετά τη βίαιη δολοφονία 45χρονου στη Ξάνθη.

Η κοινωνία της Ξάνθης είναι συγκλονισμένη μετά την άγρια δολοφονία ενός 45χρονου από έναν 36χρονο στο χωριό Δροσερό. Ο δράστης ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok όπου εξήγησε τους λόγους που σκότωσε το θύμα και απείλησε όποιον πειράξει την οικογένειά του. Οι Αρχές φοβούνται εκδίκηση από συγγενείς του θύματος ενώ το κλίμα στο χωριό είναι τεταμένο. Συγγενείς του θύματος και κάτοικοι του συνοικισμού πήγαν στην οικία του δράστη και προκάλεσαν φθορές. Επίσης, στο TikTok ανέβηκαν βίντεο από συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι απειλούν με εκδίκηση τόσο τον δράστη όσο και την οικογένειά του.

Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος στο βίντεο στο TikTok, αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν σχέση με τον κώδικα τιμής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από το άγριο έγκλημα βρίσκεται ο χωρισμός του γιου του δράστη και της εγγονής του θύματος. Η εγγονή του θύματος, η οποία είχε αρραβωνιαστεί με τον γιο του δράστη, φέρεται να έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα η οικογένεια του 36χρονου να αισθάνεται ότι θίχτηκε η τιμή της. Ο δράστης θεώρησε πως το θύμα αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω τα 6.000 ευρώ που είχε δώσει στο θύμα ως προκαταβολή για τον γάμο των παιδιών τους. Η δολοφονία του 45χρονου συνέβη λίγο καιρό μετά αυτό το γεγονός.Ένας 36χρονος δράστης σκότωσε έναν 45χρονο άνδρα στο σπίτι της νύφης του, επειδή τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο. Ο δράστης απαιτούσε επίσης την επιστροφή των 6.000 ευρώ που είχε δώσει. Με συνοδεία των γιων και του γαμπρού του, εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ με όπλο. Ο δράστης παραδέχθηκε την ενέργειά του και ανέφερε ότι ο 45χρονος επιχείρησε να του προκαλέσει βλάβη.

Σύμφωνα με τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης», ο λόγος της δολοφονίας δεν ήταν ο αρραβώνας του γιου του 36χρονου με την εγγονή του θύματος που δεν έγινε, αλλά η σύλληψή του από την αστυνομία. Ο 36χρονος είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και όπλων στην περιοχή της Ξάνθης, στην οποία ανήκε και το χωριό Δροσερό.

Επιπλέον, οι αρχές συνέλαβαν τρία ακόμη άτομα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, συγκεκριμένα τους δύο γιους του δράστη, ηλικίας 17 και 18 ετών, και τον 17χρονο γαμπρό του.

δειτε ακομα