Ο θεσσαλικός κάμπος έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά της φονικής κακοκαιρίας “Daniel” και μαζί του το 5% του παραγόμενου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας.
Η περιοχή αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή γαλακτοκομικών προϊόντων, σκληρού σιταριού και κριθαριού, βιομηχανικών φυτών, φρούτων και ξηρών καρπών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) της χώρας με 5,2%. Ενώ στη ζωική παραγωγή, ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 58%.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παράγει το 40% των μαλακών τυριών και το 25% των σκληρών τυριών. Επιπλέον, ο τομέας των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ο πιο σημαντικός στον κλάδο τροφίμων-ποτών. Επίσης, ο κλάδος των ποτών, όπως οίνοι και αποστάγματα, έχει ειδικό βάρος.