Βόλος: Ανακλήθηκε δια παντός η άδεια ενός γιατρού – Προσέφερε μίγμα αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρίνης για τον κορονοϊό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε να αφαιρέσει διά βίου την άδεια άσκησης επαγγέλματος από έναν γιατρό που είναι αντιεμβολιαστής, μετά από επώνυμες καταγγελίες στον Σύλλογο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που αφαιρείται διά βίου η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του. Η υπόθεση απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021. Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου αφαίρεσε από τον συνάδελφο γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο συγκεκριμένος γιατρός ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου λόγω δύο υποθέσεων. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε τις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της covid-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε ένα κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σύμφωνα με τους καταγγέλοντες. Η δεύτερη υπόθεση ήταν ότι προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Υπήρξε και πάλι επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού με αποτέλεσμα όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο η κατάστασή της να μην είναι αναστρέψιμη μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Εν τω μεταξύ, στον Ιατρικό Σύλλογο Βόλου είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για τις μεθόδους του γιατρού, γι’ αυτό και η απόφαση για την αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ήταν ομόφωνη.

δειτε ακομα