Τουρισμός: Αέρααααφολο έβαλαν με αύξηση 12,3% το πρώτο τρίμηνο!

Ο τουρισμός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις φέτος, αλλά τα νέα δείχνουν ότι οι αεροπορικές αφίξεις αυξάνονται. Η αρνητική εξέλιξη με την πτώχευση της FTI δείχνει ότι ο τουρισμός είναι απρόβλεπτος και δεν επιτρέπει χαλαρωτιές.

Παρόλα αυτά, οι κρατήσεις για φέτος παραμένουν σημαντικές, και έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι οι Tour Operators που προσπαθούν να διατηρήσουν τις κρατήσεις.

Αναφορικά με το 2024, οι εκτιμήσεις δείχνουν μια σταθερή πορεία στον τουρισμό. Η προσοχή στρέφεται στα μεγάλα γεγονότα του καλοκαιριού, όπως το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναμένεται να επηρεάσουν τις ταξιδιωτικές συνήθειες.

Οι Tour Operators ήδη κλείνουν συμβόλαια για το 2025 με στόχο χαμηλές τιμές. Το επόμενο διάστημα θα φωτίσει ακόμα περισσότερο την εξέλιξη του τουρισμού προς την Ελλάδα.

Αύξηση 12,3% στις αεροπορικές αφίξεις τον Ιανουάριο-Απρίλιο 2024

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 12,3% φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όλες οι περιοχές στην Ελλάδα πλην των Κυκλάδων είδαν αύξηση. Για παράδειγμα, στην Κρήτη η αύξηση ήταν 2,8% φτάνοντας τις 312.000 αφίξεις.

Μείωση στις αφίξεις μόνο στις Κυκλάδες

Στα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια νησιά είδαμε αύξηση, ενώ οι Κυκλάδες είχαν μείωση. Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες η μείωση ήταν 8,7%. Σχετικά με τις οδικές αφίξεις, καταγράφηκε αύξηση 5,1% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα