Το Μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυκλοφορεί κάθε 2 λεπτά το 2024

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το Μετρό σε ελάχιστο χρόνο μετά από την έναρξη της λειτουργίας του, καθώς ο στόχος είναι να διέρχεται συρμός περίπου κάθε 2 λεπτά. Αυτό θα εξυπηρετεί περίπου 20.000 επιβάτες ανά ώρα και 300.000 επιβάτες ημερησίως. Αυτή την επισήμανση έκανε ο Carlo Bianco, διευθύνων σύμβουλος της ΤΗΕΜΑ Α.Ε., σε εκδήλωση με θέμα “Νέα έργα, επενδύσεις και καινοτομίες στις μεταφορές”, που διοργανώθηκε από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 32ου Μoney Show.

Ο κ. Μπιάνκο πρόσθεσε ότι η εκτίμηση των 300.000 επιβατών είναι συντηρητική και ότι ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί σημαντικά, καθώς με την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, στους 18 συρμούς του συστήματος θα προστεθούν άλλοι 15.000. Επίσης, ανέφερε ότι το Μετρό θα ελέγχεται από ανεξάρτητο φορέα για να λάβει πιστοποιητικό ασφαλείας και άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Μεταφορών. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι αυτόματοι συρμοί θα λειτουργούν χωρίς οδηγό, μειώνοντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

Σε μια συνεδρίαση, η Barbara Ferrari, στέλεχος της Hitachi Rail, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς, αναφέροντας ως παράδειγμα την ψηφιακή εφαρμογή της εταιρείας που απλοποιεί τη μετακίνηση ενώ παρέχει οικονομικά οφέλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννη Τόσκα, στον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Νέα Ελβετία αναμένεται να δημιουργηθούν 700 επίγειες θέσεις, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τις απαλλοτριώσεις στον τερματικό σταθμό στη Μίκρα. Επιπλέον, η διαμόρφωση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού εξαρτάται από την διαχείριση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα