Το Γυμνάσιο Σοφικού Κορινθίας συμμετέχει στο ERASMUS + με θέμα οι φύλακες του κλίματος

Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 1 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σοφικού η Εναρκτήρια Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ (KA210-SCH-0AB4685C) “ClimateWatchers: StudentsActtoprotectaFutureHeavenonEarth” (Οι φύλακες του κλίματος: οι μαθητές αγωνίζονται για να προστατεύσουν τον μελλοντικό παράδεισο στη Γη».

Στη συγκεκριμένη συνεργασία συμμετέχουν τρία σχολεία και μια οργάνωση: το Γυμνάσιο Σοφικού από την Ελλάδα (το Συντονιστικό σχολείο), το JustoMillan από την πόλη Hellin της Ισπανίας, το Zanoti Bianco από τη νότια Ιταλία, και η οργάνωση Αειφόρουμ (με έδρα τον Πειραιά), η οποία συντονίζει το Αειφόρο Σχολείο στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και σεμινάρια επιμόρφωσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή και -τιμηθέντες με την παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- επισκέφθηκαν τοπικά αξιοθέατα και σύγχρονες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων. Επίσης, η μαθητική ομάδα του Ιταλικού σχολείου παρουσίασε τις προτάσεις της για το λογότυπο του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ισπανία, μέσα στον Απρίλη του 2024. Το πρόγραμμα επιχορηγείται και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα