2 Ιουλίου 2023: Προθεσμία για αιτήσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ

Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για τη σχολική χρονιά 2023-2024, λήγει την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Οι ΒΝΣ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

Στην Αττική υπάρχουν ΒΝΣ σε δήμους όπως οι Αχαρνές, Αγία Βαρβάρα, Άνω Λιόσια, Ελευσίνα, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Ολυμπιακό Χωριό και Περιστέρι, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν σε πόλεις όπως Αγρίνιο, Άρτα, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κομοτηνή, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ξάνθη, Πάτρα, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Σέρρες και Τρίκαλα.

Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών και νηπίων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-dypa.

δειτε ακομα