“Θα καθυστερήσω απόψε”: Οι Κοινοί Θνητοί ερμηνεύουν το τραγούδι για τα Τέμπη – Τάση στο YouTube.

Το συγκρότημα Κοινοί Θνητοί από την Εύβοια κυκλοφόρησε το νέο τους τραγούδι με τίτλο «Θ’ αργήσω απόψε», το οποίο αναφέρεται στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το τραγούδι ακούστηκε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και συμπεριλήφθηκε σε 21 ώρες στα trends του YouTube. Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και στην ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες του.

Στους στίχους του τραγουδιού, ο τραγουδιστής αναφέρει ότι θα αργήσει απόψε και ότι θα τον βρουν με τις ράγες και τους καπνούς. Αναφέρει επίσης ότι θα πάρει ένα τελευταίο εισιτήριο για ένα τρένο που θα αγγίξει τους ουρανούς και ότι θα φύγει σε δρομολόγια δίχως επιστροφή. Οι στίχοι εκφράζουν την απόγνωση και την απογοήτευση του τραγουδιστή για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο τραγουδιστής αναφέρει επίσης ότι θα φύγει για μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη χώρα, καθώς εδώ που ζει και υπάρχει μετά βίας ανασαίνει και άμα πεθάνει θα του πουν ότι ήταν κακιά η ώρα. Οι στίχοι εκφράζουν την απογοήτευση και την απώλεια ελπίδας του τραγουδιστή για το μέλλον της χώρας του. Τέλος, οι στίχοι αναφέρονται στην ανάγκη να μην ξεχαστεί το έγκλημα και να δοθεί σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

δειτε ακομα