Τέμπη: Επιβεβαιώθηκαν 56 θάνατοι από το ατύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο – Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 56 νεκροί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αυτό έγινε μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη. Η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων έχουν ολοκληρωθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα 108 δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς. Μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν βρέθηκε σχετικό δείγμα. Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα αφορούσε έναν αγνοούμενο αλλοδαπό, ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 13 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι 4 παραμένουν διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρης. Πάνω από 80 επιβάτες είχαν επιβιβαστεί στο τρένο κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα