Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη στα Τέμπη

Τρεις εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) κινούνται πλέον σε δικαστικά πλαίσια, καθώς κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη των Τεμπών. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Το περιστατικό σχετίζεται με τη μετάταξη του σταθμάρχη των Τεμπών σε μια βάρδια παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε το όριο ηλικίας για την αντίστοιχη θέση. Η κατηγορία τους αφορά στην παράβαση του καθήκοντός τους καθώς και τη μη τήρηση των κανονιστικών όρων.

Τα δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης ισχυρίζονται ότι τη στιγμή της αξιολόγησης δεν υπήρχε κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ δήλωσε πως επικύρωσε απλά την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης. Ωστόσο, πόρισμα εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτει ότι το ηλικιακό όριο είχε προηγουμένως προβλεφθεί και ότι ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ισχύει στην περίοδο κατά την οποία έλαβε χώρα η μετάταξη του σταθμάρχη.

δειτε ακομα