Τέμπη: Το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών είναι έτοιμο από το 2018, αλλά δεν έχει ποτέ λειτουργήσει.

Μια αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση έγινε σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το σύστημα επικοινωνίας των μηχανοδηγών ήταν έτοιμο από το 2018, αλλά δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία. Η σύμβαση για την προμήθεια ραδιοκάλυψης ολοκληρώθηκε στο δίκτυο του 2018 με σταθμούς βάσεις, εξοπλισμό ραδιοκάλυψης, πλήρες δίκτυο οπτικών ινών και εκπαιδεύσεις προσωπικού, μηχανοδηγών και σταθμαρχών. Έγιναν δύο δοκιμαστικές λειτουργίες με φορητές συσκευές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2019 και μάλιστα με επιτυχία.

Η πρώτη σύμβαση έχει ημερομηνία 2016, παραδόθηκε το 2018, ολοκληρώθηκε το 2019 και μάλιστα και στο τμήμα που έγινε το περιστατικό (Λάρισα – Ευαγγελισμός) υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα που σημαίνει ότι αν λειτουργούσε ο μηχανοδηγός θα μπορούσε με ομαδική κλήση και προς συγκεκριμένους αποδέκτες σε περίπτωση του συμβάντος με τους δύο σταθμάρχες σε Λάρισα και Νέους Πόρους και με το μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας και να μην τους ψάχνει με το κινητό.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο μηχανοδηγός του τρένου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ο μηχανοδηγός του τρένου φαίνεται να είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσ

δειτε ακομα