Τέμπη: Υπάρχουν 13 τραυματίες που παραμένουν στα νοσοκομεία – Από αυτούς, 7 βρίσκονται στη ΜΕΘ.

Πάνω από 80 επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας. Από αυτούς, 13 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με 7 από αυτούς να βρίσκονται σε ΜΕΘ και 4 από αυτούς να παραμένουν διασωληνωμένοι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Πλεύρης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που έφτασαν αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος, καθώς και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης που λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Στο σημείο του δυστυχήματος, πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν αμέσως και όλο το προσωπικό παρέμεινε στο σημείο, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση. Ο διοικητής της ΥΠΕ έθεσε επίσης σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, και μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά για την αντιμετώπιση των περιστατικών», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας παρείχε αυτήν την ενημέρωση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ”Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις».

δειτε ακομα