Τέλος και επίσημα το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”: Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Επισημοποιείται λοιπόν η απόφαση για τη διακοπή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται η ανάγκη για οικονομική αναδιάταξη και την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

Δικαιολογώντας το κλείσιμο της ιστορικής αυτής εφημερίδας, τονίζεται ότι η καθημερινή κυκλοφορία δεν ξεπερνούσε τα 750 φύλλα πανελλαδικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Με γνώμονα την οικονομική αναστροφή και τις οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, αποφάσισε την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Η Αυγή», με στόχο τη βελτίωση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”».

Επίσης, επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες στα έντυπα μέσα, ο μέσος όρος της κυκλοφορίας της εφημερίδας δεν ξεπερνά τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την ανανέωση του μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού της εταιρείας.

Καλούνται οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες, που αποτελούν τον πυρήνα της εφημερίδας, να υποστηρίξουν την εφημερίδα και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο,

Αθήνα, 25/06/2024»

Αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την άποψή της: «Η “απροειδοποίητη αυτή απόφαση” λήφθηκε χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό, χωρίς συμβουλές, χωρίς ενημέρωση και, πάνω απ’ όλα, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Αντίστοιχες προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν, αλλά αντιμετωπίστηκαν με την αντίσταση των εργαζομένων και τα σχέδια για τη διακοπή της έκδοσης ακυρώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης ενός ιστορικού περιοδικού, που υπηρέτησαν εξέχοντες κοινωνικοπολιτικοί στην Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και πληγώνει την ποικιλία απόψεων στον τομέα της Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στάση της, να συμβουλευτεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

δειτε ακομα

δειτε ακομα