Πότε ακριβώς θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα του 2023;

Πολλοί μαθητές αναρωτιούνται πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα το 2023. Σύμφωνα με το ημερολόγιο του 2023, οι διακοπές των μαθητών θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου 2023, και θα ανοίξουν ξανά στις 24 Απριλίου 2023.

Επιπλέον, το ημερολόγιο του 2023 περιλαμβάνει έξι τριήμερα, όπως τα Θεοφάνια, η Καθαρά Δευτέρα, η Κυριακή του Πάσχα, η αργία του Αγίου Πνεύματος, η Πρωτομαγιά και τα Χριστούγεννα. Επιπλέον, οι εθνικές εορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου το 2023 θα πέσουν την Σάββατο.Η λίστα περιλαμβάνει τις επίσημες αργίες του 2023 στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Μεγάλης Παρασκευής, της Κυριακής του Πάσχα, της Δευτέρας του Πάσχα, της Εργατικής Πρωτομαγιάς, του Αγίου Πνεύματος, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της επετείου του «Όχι», των Χριστουγέννων και της Σύναξης της Θεοτόκου.

Οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα περιλαμβάνουν την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια, την 25η Μαρτίου, τη Δευτέρα του Πάσχα, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την εορτή της Γεννήσεως του Χριστού και τη Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Επιπλέον, η 1η Μαΐου είναι υποχρεωτική αργία, αλλά μπορεί να μετατεθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα αν συμπίπτει με Κυριακή, ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή Δευτέρα του Πάσχα. Τέλος, η 28η Οκτωβρίου προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες του 2023.

δειτε ακομα