Τα νέα δεδομένα με τον υπερ-υπολογιστή Δαίδαλο

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει στο παιχνίδι των υπερ-υπολογιστών με τη δημιουργία του “ΔΑΙΔΑΛΟΣ (DAEDALUS)”. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Μιλάμε για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ψηφιακή ανάπτυξη. Και όλα αυτά χάρη σε έναν υπερ-υπολογιστή που θα είναι τοποθετημένος στο καταπληκτικό Βιομηχανικό Πάρκο Λαυρίου, με χρηματοδότηση από το “Ελλάδα 2.0” και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο “ΔΑΙΔΑΛΟΣ” θα είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα στον κόσμο σε υπολογιστικές επιδόσεις και αποδοτική χρήση ενέργειας. Με τις δυνατότητές του, θα μπορεί να υποστηρίξει πολλούς τομείς, από την ιατρική έως τη χωροταξία και την κινητικότητα.

Ολόκληρο το σχέδιο αποτελεί ένα μείγμα προηγμένης τεχνολογίας και φιλοδοξίας. Ο νέος υπερ-υπολογιστής θα είναι υβριδικός, συνδυάζοντας CPUs και επιταχυντές για νέες δυνατότητες και αποδόσεις. Κατασκευασμένος με σεβασμό στο περιβάλλον, θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα διαθέτει σύγχρονα συστήματα ψύξης.

Ενας υπερ-υπολογιστής που μας ετοιμάζει για το μέλλον, με ταχύτητες και δυνατότητες που θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή. Και όλα αυτά από την Ελλάδα, μια χώρα που δεν σταματά να εκπλήσσει με τις τεχνολογικές της επιτυχίες. Αξίζει να παρακολουθούμε τα βήματά της!

δειτε ακομα

δειτε ακομα