Τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο: 24 συλλήψεις και καμένες βιτρίνες

Το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από τις εκδηλώσεις για την 15η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της πορείας. Αυτά προκάλεσαν πάνω από 100 προσαγωγές και τουλάχιστον 24 συλλήψεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε συνολικά σε 90 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 23 στα Εξάρχεια και 8 συλλήψεις για κατηγορίες περί όπλων και επεισόδια. Συμμετείχαν περίπου 9.000 άτομα στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις και 35 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα. Στο Βόλο, πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και 11 ανήλικοι.

Το βράδυ, λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στα Εξάρχεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πύρωση κάδων και τζαμαριών καταστημάτων. Παράλληλα, έγινε επίθεση και στη Θεσσαλονίκη, με κουκουλοφόρους επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, και ακολούθησε κυνηγητό στα στενά. Στις 22.00, άγνωστοι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στην οδό Κασσάνδρου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα