Τα δημοφιλή ελληνικά νησιά για αγορά κατοικίας από αλλοδαπούς

Φαίνεται πως υπάρχει αύξηση στο ενδιαφέρον από Αμερικανούς, Ολλανδούς, Γάλλους, Γερμανούς, Σέρβους και Τούρκους για να αποκτήσουν ένα καλοκαιρινό σπίτι σε κάποιο ελληνικό νησί, με τα νησιά των Κυκλάδων και τον Αργοσαρωνικό να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση από πέρσι.

Μεταξύ των πιο ακριβών νησιών για αγορά κατοικίας βρίσκονται η Μύκονος, οι Παξοί, η Σκιάθος, η Ύδρα, η Πάτμος, η Ικαρία και τα Χανιά στην Κρήτη. Από την άλλη, φαίνεται πως νησιά όπως η Σκόπελος, η Σαλαμίνα, η Ρόδος, η Κως, η Χίος, η Κρήτη (Νομοί Ρεθύμνου και Λασιθίου) και η Εύβοια είναι πιο προσιτά για όσους ψάχνουν κάτι κάτω από 2.000 ευρώ το τ.μ.

Επενδυτές από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία είναι ενεργά στην αγορά ακινήτων στα ελληνικά νησιά, με τις Κυκλάδες να ξεχωρίζουν, με προτιμήσεις στη Πάρο, τη Σύρο, τη Νάξο και τη Μύκονο.

Στον Αργοσαρωνικό, η Αίγινα είναι το πιο δημοφιλές νησί.

Στην Πάρο, οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για κατοικίες προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. Στη Σύρο, οι πιθανοί αγοραστές είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Στις Σποράδες, η Σκιάθος είναι πολύ δημοφιλής, με ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία.

Στον Αργοσαρωνικό, εκτός από την Αίγινα, τα ενδιαφερόμενα νησιά περιλαμβάνουν και την Ύδρα, την Σπέτσες και την Πόρο. Όσο για τους Επτάνησα, εκτός από Έλληνες, υπάρχει ενδιαφέρον από Σέρβους, Ολλανδούς, Αυστραλούς και Ισραηλινούς.

Στα Δωδεκάνησα, η Ρόδος και η Κως είναι δημοφιλή, ενώ η Κάλυμνος είναι επίσης στο ραντάρ. Στο Βόρειο Αιγαίο, η Σάμο και η Ικαρία είναι ανάμεσα στις προτιμήσεις, με προσελκυστικότητα από ΗΠΑ, Γερμανία και Ολλανδία. Τέλος, στην Εύβοια, οι ενδιαφερόμενοι είναι τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαποί επενδυτές, με τις περισσότερες αναζητήσεις να προέρχονται από ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.

Αυτά από εμένα, αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, έχετε την premium έκδοση των ΤΑ ΝΕΑ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα