Σύλληψη γιατρού και συνεργατών του για παροχή ψεύτικων έγγραφων σε αλλοδαπούς

Την Πέμπτη, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβαν τέσσερα άτομα στη Δυτική Ελλάδα. Ανάμεσά τους βρίσκονται ένας γιατρός, ένας αλλοδαπός και δύο ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρείας, που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες όπως ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις και παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων, για τις οποίες τους κατηγορούν.

Οι κατηγορίες στην δικογραφία περιλαμβάνουν δωροληψία, ψευδή έγγραφα, παράβαση καθηκόντων, συνέργεια σε δωροληψία, δωροδοκία, παράβαση νόμων περί όπλων και μετανάστευσης.

Ενώ οι έρευνες αποκάλυψαν την παράνομη δραστηριότητα του ιατρού, ο οποίος παρείχε ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς και έλαβε αμοιβές για την συνταγογράφηση φαρμάκων, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενδεικτικά, κατασχέθηκαν χρήματα, διαβατήρια τρίτων προσώπων, ιατρικές βεβαιώσεις και άλλα στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας. Οι στενότεροι συνεργάτες του ιατρού συνελήφθησαν σε επιχειρηματικό χώρο, ενώ στο σπίτι του αλλοδαπού βρέθηκαν παράνομα διαβατήρια και άλλα έγγραφα.

Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα για περαιτέρω εξέταση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα