Μητροπολίτης του Σουδάν καταθέτει συγκλονιστικά για τη «φυγή» του: «Στρατός, σφαίρες και βόμβες στους δρόμους»

Ο Μητροπολίτης Νουβίας και Παντός Σουδάν, Σάββας, ήταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους των συγκρούσεων στο Σουδάν και κατάφερε να φύγει με τη βοήθεια ενός ανώτερου μουσουλμάνου κληρικού μαζί με άλλους ανθρώπους.

Μιλώντας στη Γερμανία στην εκπομπή «Συνδέσεις», τόνισε πως είχαν παραμείνει στο Χαρτούμ, επίκεντρο των συγκρούσεων, εγκλωβισμένοι από την Κυριακή μέχρι μετά την προηγούμενη Παρασκευή και ότι η κατάσταση εντός του χώρου ήταν ασφαλής και ότι προσπαθούσαν να διατηρήσουν τους ανθρώπους ψύχραιμους.

Εντούτοις, ο ίδιος κατάθεσε πως η κατάσταση στους δρόμους ήταν ταραγμένη και επικίνδυνη, με στρατό, σφαίρες και βόμβες παντού.

Ανησυχία για τους εναπομείναντες στο Σουδάν

Ενώ ο Μητροπολίτης Σάββας μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη Γερμανία, τόνισε πως υπάρχουν ακόμα πολλές ελληνικές οικογένειες στο Σουδάν που δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τις συνθήκες των συγκρούσεων.

Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί από τη χώρα 50 Έλληνες, ενώ οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ελληνικών οικογενειών που ζουν στο Σουδάν είναι περίπου 80. Όλοι προσπαθούν να κρυφτούν σε καταφύγια ή στα σπίτια τους, καθώς η εντοπισμός τους από τις ελληνικές αρχές γίνεται με δυσκολία.

δειτε ακομα