Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την 8η Μαρτίου – Τέμπη: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα 8/3, στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε πλήθος για να συμμετάσχει στις μαζικές κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη. Φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και πληθώρα συλλογικοτήτων και συνδικάτων βρίσκονται εκεί και δίνουν τον παλμό στη συγκέντρωση, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 πολίτες. Το σύνθημα που ακούγεται είναι: «Στείλε όταν φτάσεις. Δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Οι διαδηλωτές απαιτούν την τερματική ιδιωτικοποίηση και την ανάληψη ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Όλες οι πορείες θα καταλήξουν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

Περιορισμένη λειτουργία ΜΜΜ

Σήμερα, τα μόνα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα είναι το μετρό και το τραμ. Μέχρι τις 4 το απόγευμα, θα κυκλοφορούν οι συρμοί του μετρό Γραμμές 2 και 3 λόγω της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 και 3 του μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ομόνοια», «Μοναστηράκι» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση. Η Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς-Κηφισιά» και το τραμ θα λειτουργήσουν έως τις 5 το απόγευμα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα