Τρεις εβδομάδες μετά τη διέλευση από τα Τέμπη, ο Προαστιακός κινείται στις ράγες και οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα δρομολόγια τρένων και Προαστιακού σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ωστόσο, υπήρξε αλλαλούμ με ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν, αφού η Hellenic Train ανακοίνωσε αλλαγές. Οι πρώτοι συρμοί μπήκαν στις ράγες με τους επιβάτες να ανεβαίνουν με επιφύλαξη στα βαγόνια. Πολλοί απέφυγαν τα πρώτα βαγόνια και επιβιβάστηκαν στα πίσω. Το πρώτο τρένο που εκτέλεσε δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεκίνησε στις 04.45 από τον σταθμό Λαρίσης. Στις 05.25 έγινε το επόμενο δρομολόγιο Αθήνα-Οινόη, στο οποίο επιβιβάστηκε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζακης.

Ο Τερεζακης δήλωσε ότι θα κάνουν ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού και να επαναλειτουργήσουν γρήγορα και ασφαλώς τα τρένα της χώρας. Ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης, Γιάννης Κοκκινάκης, επεσήμανε ότι έχουν κανονίσει την ελεύθερη γραμμή για να πάει στον επόμενο σταθμό και έχουν κανονίσει με τον κλάδο των μηχανοδηγών τα δρομολόγια. Πολλοί επιβάτες δήλωσαν ότι φοβούνται, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και θα ανέβουν στα τρένα.Οι κλειδούχοι είναι υπεύθυνοι για τη σωστή κατεύθυνση του τρένου και χρησιμοποιούν ένα σύστημα εξόδου των αμαξοστοιχιών προς τον Πειραιά, το οποίο ελέγχεται με φωτόσημα. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στην περιοχή και η επικοινωνία γίνεται με τους κλειδούχους. Τα δρομολόγια τρένων σήμερα περιλαμβάνουν τις γραμμές Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο – Αθήνα – Πειραιάς, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια, Άνω Λιόσια – Κάντζα, Κάντζα – Άνω Λιόσια, Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, Προαστιακός Πάτρας, Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο και Διακοφτό – Καλάβρυτα. Τα δρομολόγια για Χαλκίδα εκτελούνται ανά δύο ώρες και του Προαστιακού για αεροδρόμιο ανά μία ώρα.

δειτε ακομα