Επιστρέφουν Έλληνες από το Σουδάν: Παραλήφθηκαν από αποστολή και έφτασαν στην Ελλάδα

Έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο αεροσκάφος με Έλληνες, το πρωί της Τρίτης, που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. Συνολικά 17 άτομα, ανάμεσά τους και 4 υπηκόους συζύγους Ελλήνων, επαναπατρίστηκαν μετά από μια επικίνδυνη και απερίγραπτη κατάσταση στη χώρα της Αφρικής.

Το αεροσκάφος, C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από το Τζιμπουτί, διέθετε ιατρικό προσωπικό, καθώς ένας από τους επαναπατριζόμενους Έλληνες βρίσκεται τραυματίας και έχει χειρουργηθεί στα πόδια. Στον τραυματία στα πόδια και στον γιο του (16-17 ετών) του επαναπατριζόμενου συνοδεύουν τους στρατιωτικούς αερολιμένες επιτελείς, και το αεροσκάφος πετά μετά από ειδική άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης.

Τα μέτρα ασφαλείας στον αερολιμένα της Ελευσίνας ήταν άκρως αυστηρά κατά την άφιξη του αεροσκάφους, και όλα τα άτομα που επαναπατρίστηκαν διαμένουν σε άτομα του Ελληνικού Στρατού στη Φλέμινγκ και όχι σε ξενοδοχεία.

Η όλη διαδικασία του επαναπατρισμού των Ελλήνων από το Σουδάν, γίνεται με στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας, ενώ προσήκει να δοθεί η δέουσα ευχαρίστηση στους αρμόδιους αξιωματούχους και αρχές, που από το πρώτο κιόλας λεπτό συνεργάστηκαν για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων.

δειτε ακομα