Σέρβικη μαφία: Ο S. βρέθηκε στη σκοπευτική του ματιά – Οι συζητήσεις για τη δολοφονία στα Βλάχικα

Νέες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τους Σέρβους επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. Τα μέλη αυτής της εγκληματικής ομάδας φαίνεται να συνδέονται με τέσσερις φόνους το 2020, στη Βάρη της Αττικής και στην Κέρκυρα. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤNews Κώστας Παπαδόπουλος παρουσίασε αποσπάσματα από τις συνομιλίες που είχαν οι εκτελεστές και οι συνεργάτες της νύχτας της 19ης Ιανουαρίου 2020 για τη διπλή δολοφονία στα Βλάχικα.

Ένα άγνωστο μέχρι τώρα πρόσωπο με το προσωνύμιο «Ζέμο» έπαιξε καίριο ρόλο στην εκτέλεση των τεσσάρων μελών της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης «Skaljari» στην Ελλάδα. Ο «Ζέμο» συνέλαβε πληροφορίες από έναν από τους δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν στην Κέρκυρα, προκειμένου να τις διαβιβάσει στα μέλη της «Kavac».

Ο «Ζέμο» επίσης συνέλαβε φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ατόμων που σκόπευε να προδώσει. Τρία άτομα στα Βλάχικα της Βάρης και στην Κέρκυρα αντιμετώπιζαν «ερυθρές αγγελίες» για σχέση με εγκληματικές οργανώσεις από τις αρχές του Μαυροβουνίου, και υπήρχε επίσης «σήμα» στη Europol για ανθρωποκτονία στη Σερβία.

Τελειωμένοι παιδιά
«Είναι τελειωμένοι παιδιά, είναι τελειωμένοι παιδιά», ακούγεται να λέει σε ηχογραφημένο μήνυμα προς άλλο μέλος της μαφίας «Kavac», ένας από τους συνεργούς της διπλής δολοφονίας στα Βλάχικα της Βάρης.

To ErtNews έχει ανακτήσει αποσπάσματα από τις συνομιλίες της νύχτας της 19ης Ιανουαρίου 2020. Η ομάδα των 4 εκτελεστών έχει φτάσει στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και ακολουθεί οδηγίες για να πλησιάσει την ταβέρνα, όπου ο αρχηγός της μαφίας «Skaljari» δείπνα με έναν συνεργό και τις γυναίκες τους.

Μέσα στην ταβέρνα, οι εκτελεστές της «Kavac» πυροβολούν τουλάχιστον 24 φορές με πιστόλια 9mm. Τα δύο ηγετικά μέλη της «Skaljari» δεν έχουν χρόνο να αντιδράσουν, ενώ η σύζυγος ενός θύματος τραυματίζεται ελαφρά στο χέρι.

Λίγα λεπτά μετά, οι συνεργοί επικοινωνούν ξανά με χαρά. Σημειώνεται ότι σε μερικά ηχογραφημένα μηνύματα ακούγονται ακόμη και γέλια.

Για τη διπλή μαφιακή εκτέλεση στα Βλάχικα της Βάρης, οι εκτελεστές αμείβθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ άλλο τόσο χρειάστηκε για τις προετοιμασίες. Ένας άλλος «Δούρειος Ίππος» έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τα μέλη της «Skaljari» που βρέθηκαν στην Ελλάδα, με τις αρχές να γνωρίζουν μόνο το ψευδώνυμό του.

Οι συζητήσεις μεταξύ φυσικών και ηθικών συνεργών για τη διπλή εκτέλεση στα Βλάχικα περιλαμβάνουν:
Η συζήτηση πριν την εκτέλεση

– Όχι σε αυτό το κατάστημα, αλλά σε αυτή την ταβέρνα που τους δείχνω.
– Το κατάλαβε.
– Είμαστε στο ταχυφαγείο.
– Ας πάνε στο ταχυφαγείο εκεί, είπα.
– Το ταχυφαγείο είναι 500 μέτρα μακριά, ας πλησιάσουν αμέσως κοντά στην ταβέρνα.

Η συζήτηση μετά την εκτέλεση

– Είναι τελειωμένοι.
– Είναι τελειωμένοι, παιδιά, είναι τελειωμένοι, παιδιά.
– Έτσι κουμπάρε, έτσι κουμπάρε.
– Ναι αδερφέ.
– Τους επιβάλαμε την τιμωρία, αδερφέ μου.
– Πηγαίνουμε κουμπάρε, πηγαίνουμε.
– Θα έχω καρδιακό, περίμενε, χαλάρωσε, έχει φύγει το σκοτάδι. Ορκίσου στη μάνα σου ότι έχει «φύγει» εκείνος ο L.;
– Και ο S. και ο L.;
– Ναι, ναι.
– Η γυναίκα πήδηξε στον D., ελπίζω μην τον έχει πληγώσει κι αυτή.
– Τα 12 στο κεφάλι του L.
– Ο S. άρχισε το πυροβολικό και ο J. τον τελείωσε όρθιος.
– Ο πρώτος είναι ο F. πλήτσιξε τον L. με τη μία, ο S. πέταξε το περίστροφό του και ο J. του ρίχνει δύο πλάγιες βολές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα