Χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι Γεωπονικών σχολών βρίσκονται σε απόγνωση.

Χιλιάδες απόφοιτοι και φοιτητές Γεωπονικών σχολών πληρώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις υπουργών, καθώς ακόμη και σήμερα δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως πενταετούς φοίτησης και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καταδικάζοντάς τους σε ανεργία. Οι φοιτητές δηλώνουν όμηροι μιας κατάφωρης αδικίας και ζητούν την άμεση αναγνώριση των τμημάτων στον ίδιο βαθμό και στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες Πανεπιστημιακές Γεωπονικές Σχολές της χώρας. Οι φοιτητές των τμημάτων Γεωπονίας από επτά πανεπιστήμια της χώρας καταγγέλλουν την άρνηση των υπουργείων να εκδώσουν επαγγελματικά δικαιώματα στα νεοϊδρυθέντα γεωπονικά τμήματα.

Τα τμήματα Γεωπονίας του πανεπιστημίου της Πάτρας στο Μεσολόγγι αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του προβλήματος. Οι φοιτητές ξεκίνησαν κατάληψη από τις 16 του μήνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της άρνησης των υπουργείων να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους ως πενταετούς φοίτησης και να εκδώσουν επαγγελματικά δικαιώματα. Οι φοιτητές όλων αυτών των τμημάτων έχουν στείλει προς την κυβέρνηση δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας αλλά κανείς δεν τους ακούει.

Ζητούν θεσμική παρέμβαση ώστε να υποβληθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που να συμπεριλαμβάνει τα συγκεκριμένα τμήματα με όλα τα πενταετή Πανεπιστημιακά Τμήματα. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας έστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για το πρόβλημα και να ζητήσει λύση.

δειτε ακομα