Ο καιρός στις δυτικές περιοχές της χώρας κατά το Πάσχα – Πρόγνωση καιρού από τον Σάκης Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, αναμένουμε προσωρινή αλλαγή του καιρού κατά τις μεγάλες αυτές αργίες. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα παρατηρηθούν συννεφιές από τα βορειοδυτικά, τα οποία θα κινηθούν στη δυτική κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, οι βροχές θα επηρεάσουν το πρωί τη βόρεια Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Ωστόσο, στα ανατολικά νησιά θα παρατηρηθεί ηλιοφάνεια.

Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στη Δυτική Μακεδονία, καθώς τα αρνητικά καιρικά φαινόμενα θα μεταφερθούν πιο ανατολικά. Αντίθετα, θα έχουμε βόρειες Περιοχές που θα βρίσκονται σε κατάσταση προειδοποίησης, με μπόρες και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική, αρχικά αναμένουμε συννεφιές, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένουμε συννεφιές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα, από το μεσημέρι και μετά, εκτιμάται ότι θα έχουμε βροχή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της περιοχής. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, η χειρότερη κατάσταση θα επηρεάσει Ροδόπη, Λέσβο, Σάμο και Χαλκιδική. Σε αυτές τις περιοχές θα παρατηρηθούν συννεφιές που μπορεί να προκαλέσουν βροχή, ενώ λίγο πιο νότια στα νησιά του Ιονίου, αναμένουμε καλύτερο καιρό. Έντονη βροχή αναμένεται να πέσει κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένουμε βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη και σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά και περιόδους ηλιοφάνειας θα υπάρξουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρακαλούμε δείτε περισσότερα στο παρακάτω σύνδεσμο:

δειτε ακομα