Σάκης Αρναούτογλου: Ανοιξιάτικο κύμα καύσωνα στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Παρασκευής αναμένεται ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στα νότια της χώρας. Ωστόσο, στη συνέχεια αναμένονται βροχές από τη Στερεά, με τον καιρό να επιδεινώνεται και να εμφανίζονται και μπόρες. Παράλληλα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, ενώ φαινόμενα θα διατηρηθούν κυρίως στην Κρήτη, την Κάρπαθο, και τμήματα της Σερρών και της Καβάλας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 14 έως τους 21 βαθμούς στα βόρεια, τους 20 βαθμούς στα νότια και τους 21 βαθμούς στα κεντρικά.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί, με σύννεφα να μαζεύονται στη συνέχεια. Μερικές βροχές αναμένονται ίσως να εμφανιστούν στην Πάρνηθα, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ισχυροί άνεμοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από τους 11 έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται σύννεφα στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 11 έως τους 22 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στη νότια Ελλάδα, θα εμφανιστούν συννεφιές και ο καιρός θα κινηθεί ανατολικά το Σάββατο. Παράλληλα, θα εμφανιστούν βροχές κατά διαστήματα στα κεντρικά τμήματα της Θράκης, της Ήπειρο, της Θεσσαλίας και στην Στερεά.

Την Κυριακή αναμένονται σύννεφα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται βροχές στο βόρειο Ιόνιο και τη Θεσσαλία. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε πως δεν αποκλείεται να επικρατήσει ανοιξιάτικο κύμα καύσωνα στην Ισπανία στις αρχές της εβδομάδας, με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 35-36 βαθμούς.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

δειτε ακομα