Σημαντικές αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, σύμφωνα με συνάντηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνι Γεωργιάδη. Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε την ανάγκη για πρόοδο στην επιχειρηματικότητα που θα συμβάλλει στην απασχόληση. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η παροχή κινήτρων για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η γραφειοκρατία και να ευνοηθούν οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας να καταργηθεί η ανάρτηση στην “Εργάνη” ορισμένων έντυπων, μεταξύ των οποίων και η προαναγγελία των υπερωριών, για τις επιχειρήσεις που υιοθετούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στον έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας.

Νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Επίσης, θα ξεκινήσει η διαβούλευση για ένα νομοσχέδιο που αφορά τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται. Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξής τους και η καταβολή ενός ποσοστού από την αμοιβή τους. Επίσης, εξετάζονται αλλαγές στην απασχόληση.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις και η διευκόλυνση του συστήματος “Εργάνη” τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα