Ψηφιακή έκδοση αριθμού προτεραιότητας στο κτηματολογικό γραφείο Ανατολικής Αττικής από την επόμενη εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα έκδοσης αριθμού προτεραιότητας θα είναι διαθέσιμη και στο κτηματολογικό γραφείο Ανατολικής Αττικής. Αυτό ακολουθείται από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι πολίτες θα εξυπηρετούνται χωρίς ουρές από τις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά και στο κτηματολογικό γραφείο Πειραιά, όπου οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετήθηκαν άμεσα και εύκολα μέσω του gov.gr.

Η πλατφόρμα έκδοσης αριθμού προτεραιότητας ξεκίνησε τη λειτουργία της στο κτηματολογικό γραφείο Αθηνών και προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να προγραμματίσουν την παρουσία τους και να παρακολουθούν την εξέλιξη της αναμονής τους μέσω της πλατφόρμας.

Η έκδοση αριθμού προτεραιότητας γίνεται καθημερινά από τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας. Οι αριθμοί είναι προσωπικοί και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλα άτομα. Οι πολίτες μπορούν να εκδώσουν έως 4 αριθμούς ανά ημέρα, μέσω του Taxisnet με τη χρήση του προσωπικού τους κωδικού πρόσβασης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανακοίνωσε ότι έως την 1η Ιανουαρίου 2024, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβιβάσουν ψηφιακά την ιδιοκτησία τους εφόσον αυτή είναι κτηματογραφημένη. Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο φάκελος αυτός θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώσουν ολόκληρη τη διαδικασία της μεταβίβασης ακινήτου μέσα σε ένα κοινό ψηφιακό περιβάλλον.

δειτε ακομα