Πρωτομαγιά 2023: Κύριες Ελληνικές Αρκούδες 24ωρη απεργία – Τι Ισχύει Για Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Κινήσεις

Κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν σε απεργίες και διαδηλώσεις για να τιμήσουν την ημέρα και όσους αγωνίστηκαν για αυτήν. Φέτος, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ) κατεβαίνουν σε απεργία για 24 ώρες. Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ επισημαίνει τη σημασία της προστασίας των ανθρωπίνων εργασιακών δικαιωμάτων και αντιδρά ενάντια στη φτώχεια και εξαθλίωση που προκαλούνται από τις αντι-εργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.

Ζητάμε:

  • Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας,
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,
  • Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.
  • Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες,
  • Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού.

Οι εργαζόμενοι στηρίζουν καθολικά την 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ για την Πρωτομαγιά και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. Επιπλέον, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 9:00 μ.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας. Ωστόσο, τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ θα κυκλοφορούν κανονικά.

Πρωτομαγιά 2023: Τι ώρα είναι οι πορείες στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα έχουν ήδη ανακοινωθεί και έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στις 10:00 π.μ. σε αυτά τα σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.

Επίσης, στις 10:30:

Συμβολή λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας: Διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα