Η αρχική δήλωση του επιθεωρητή του ΟΣΕ – Τι αναφέρθηκε σχετικά με το ατύχημα στα Τέμπη.

2022, οι κλειδούχοι δεν είχαν ποτέ επικουρήσει τους σταθμάρχες στον ΟΣΕ. Αφετέρου, οι σταθμάρχες είναι οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού σταθμού και των τρένων στην περιοχή τους. Έχουν εξουσία να δώσουν εντολές στους κλειδούχους και να παρακολουθούν την κίνηση των τρένων στο σταθμό.

Επίσης, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αναφέρει ότι το δυστύχημα στα Τέμπη οφείλεται σε παράγοντες όπως η κακή συντήρηση των συρμών, η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού και η έλλειψη επαρκούς επιτήρησης της κίνησης των τρένων. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε μια τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 60 άλλους.

Τέλος, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ζητάει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη και να αποδειχθεί η αθωότητά του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Το 2019, η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισας – Παλαιοφαρσάλου – Κατερίνης δεν λειτουργούσε λόγω πυρκαγιάς. Οι σταθμάρχες λαμβάνουν πιστοποίηση μέσω θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση των σταθμαρχών περιλαμβάνει 716 ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Η ιδιότητα του Επιθεωρητή δεν διαδραματίζει ρόλο στην εκπαίδευση. Οι εργαζόμενοι θεωρούνται ισότιμοι και ικανοί εκτελώντας τα καθήκοντά τους. Το φύλλο παρουσίας κοινοποιείται στην αρμόδια Διεύθυνση Κυκλοφορίας και Προσωπικού. Κατά τη διάρκεια υπηρεσιακών αναγκών στο Σταθμό του Βόλου, οι αμαξοστοιχίες 62 και 80563 δεν απαντούν και συγκρούονται αργότερα. Οι αρμόδιοι σταθμάρχες καλούνται να πράξουν απαραίτητες ενέργειες.Αντιλήφθηκα την καταστροφή και ενημέρωσα τον κ. Διευθυντή για το μέγεθος της. Πολλαπλά λάθη και εγκατάλειψη θέσεων εν ώρα υπηρεσίας από δύο σταθμάρχες, μη συνακόλουθη τήρηση του ωραρίου και μη έγκαιρη ενημέρωση εκ μέρους των μηχανοδηγών περί της εισόδου στη γραμμή καθόδου συνθέτουν το σκηνικό του δυστυχήματος. Επιπλέον, η παράλληλη μη ενημέρωσή τους από τον αρμόδιο σταθμάρχη και η ολιγωρία ως προς την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης επιδεινώνουν την κατάσταση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα