Προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ: Νέα ρύθμιση για μεγαλύτερη διαφάνεια

Η εφαρμογή των προπληρωμένων καρτών για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ αναμένεται να καθυστερήσει καθώς η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο τον επόμενο μήνα. Η εφαρμογή των καρτών θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS και ηλεκτρονικών αγορών, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων.

Η εφαρμογή των προπληρωμένων καρτών απαιτείται για την αποδέσμευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση, το 50% του ποσού των επιδομάτων θα μπορεί να χρησιμοποιείται μέσω προπληρωμένης κάρτας και το άλλο 50% θα μπορεί να αναλαμβάνεται μετρητοίς.

Το μέτρο αυτό θα επιβάλλει και περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών, ενώ οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν κίνητρα για τη χρήση των καρτών για συγκεκριμένες αγορές.

Η προαπαιτούμενη ρύθμιση για την εφαρμογή των προπληρωμένων καρτών θα γίνει κατανοητή τον επόμενο μήνα και θα ακολουθήσουν τα απαραίτητα βήματα για την υλοποίησή τους το 2024.

δειτε ακομα