Ο προηγούμενος σταθμάρχης των Τεμπών δήλωσε ότι ανησυχούσε για το γεγονός ότι θα αντικατασταθεί από έναν άπειρο.

Ο προηγούμενος σταθμάρχης της βάρδιας 14:00-23:00 στο σταθμαρχείο της Λάρισας, όπου σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρει ότι δεν έφυγε νωρίτερα από το πόστο του. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, εκείνη την ημέρα έκανε 35 ελιγμούς και ο πρώτος ελιγμός του άπειρου συναδέλφου του προκάλεσε τη σύγκρουση. Επίσης, αναφέρει ότι σχόλασε στην ώρα του και ότι υπήρχε ανησυχία για τον πιο άπειρο συνάδελφο που τον αντικατέστησε, αλλά δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Ο ένας από τους δύο σταθμάρχες της προηγούμενης βάρδιας έφυγε για να πάρει σουβλάκια

Σύμφωνα με την απολογία του 59χρονου προφυλακισμένου, ο ένας από τους δύο απογευματινούς σταθμάρχες, οι οποίοι φέρεται να άφησαν μόνο του τον βασικό κατηγορούμενο, εγκατέλειψε το πόστο του πριν ολοκληρωθεί το ωράριό του, γιατί έπρεπε να αγοράσει σουβλάκια στον γιο του. Σύμφωνα με το βαρδιόχαρτο, οι σταθμάρχες στο πόστο θα έπρεπε να ήταν τρεις μεταξύ 10:00 και 11:00 και όχι μόνος του ο 59χρονος.

Επιθεωρητής: Ο εμπειρότερος έφυγε νωρίτερα από το πόστο του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής που έφτιαξε τις βάρδιες υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι ο αρχαιότερος σταθμάρχης έφυγε νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας του, αλλά δεν προσδιόρισε το ακριβές χρονικό σημείο.

δειτε ακομα