Προειδοποίηση για καιρική επιδείνωση: Έρχονται θυελλώδεις βροχές, χαλάζι και αστραπές [vid]

Έκτακτη προειδοποίηση καιρικής επιδείνωσης: Από το μεσημέρι της Παρασκευής (10-11-23) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11-11-23) βροχές, καταιγίδες και χαλάζι απειλούν την Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που εξέδωσε την προειδοποίηση την Πέμπτη.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής θα υπάρξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και αστραπές, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθούν στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Λεπτομέρειες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10-11-23): από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα αναμένονται να επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανότατα τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο (11-11-23): αναμένονται πρωινές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται σε κεντρικά, ανατολικά και πιθανότατα τμήματα της Θράκης.

2. Άνεμοι: Νότιοι άνεμοι με ένταση 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) έως το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Οι προγνώσεις ενημερώνονται καθημερινά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα