Πότε θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς [vid]

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε αυτούς που δεν έλαβαν αυξήσεις στις συντάξεις τους φέτος. Αυτή την εξέλιξη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την προθεσμία της ενίσχυσης των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα, όσοι δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς, από τους επιπρόσθετους φόρους που επιβλήθηκαν σε ορισμένες εταιρείες.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και το σύνολο του υπουργείου, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων και βελτίωση της καθημερινότητας. «Προσέχουμε τους πιο ευάλωτους πολίτες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχει προτεραιότητα στο υπουργείο, αφού εκεί εκδηλώνεται κοινωνική ευαισθησία», επέστησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δρομολογηθεί μεταρρυθμίσεις, όπως η εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας, η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της στην καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας. Επισήμανε ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των μέτρων και ότι πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με τα πλεονεκτήματα της στην αναδειξη της υπερωρίας και της απασχόλησης να είναι ήδη ορατά για τους εργαζόμενους.

Τέλος, αναφέροντας την ανάγκη για βελτιώσεις που επιδιώκουν την αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας από γυναίκες, νέους, συνταξιούχους και ΑμεΑ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον αυξανόμενο αριθμό συνταξιούχων που επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους και να διεκδικήσουν υψηλότερες συντάξεις στο μέλλον.

Συνολικά, ανέφερε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μείωση των χρόνων αναμονής για τις συντάξεις να είναι ένα από τα κύρια επιτεύγματα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα