Πώς Θα Διανεμηθούν οι 10.000 Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Πότε Θα Πραγματοποιηθούν οι Προσλήψεις [vid]

Οι 10.000 νέες θέσεις μόνιμων διορισμών από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ διαμορφώνονται κατά τον εξής τρόπο:

  • 4.451 θέσεις προς κάλυψη σύμφωνα με τον κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, καλύπτοντας αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στο τέλος του σχολικού έτους 2023-2024 και κενά που υπάρχουν λόγω αποχωρήσεων κατά το σχολικό έτος 2022-2023.
  • 5.549 επιπλέον θέσεις προκύπτουν από ανάγκες κάλυψης κενών, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους, προηγουμένως διαθέσιμους για προσλήψεις αναπληρωτών.

Η μόνιμη κάλυψη 10.000 θέσεων συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η βελτίωση της δημόσιας Εκπαίδευσης απαιτεί συνολική προσέγγιση και πλήρη κάλυψη των αναγκών που εντοπίζονται οριζόντια σε όλα τα επίπεδα της σχολικής εκπαίδευσης.

Οι διορισμοί θα γίνουν με έμφαση:

  • Στην ειδική αγωγή, όπου θα καλυφθούν πολλαπλές θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καλύπτοντας θέσεις σε όλες τις ειδικότητες.
  • Στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ο αριθμός των διορισμών θα υπερβεί τις 2.800 συνολικά.
  • Στην κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 5.000 προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες.

Ο ακριβής αριθμός των διορισμών ανά ειδικότητα θα καθοριστεί στο εγγύς μέλλον, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πώς Θα Πραγματοποιηθούν οι Διορισμοί

Η έμφαση θα δοθεί αρχικά στους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, καθώς το ΥΠΑΙΘΑ διαθέτει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 1ΓΕ/2023. Οι πρώτοι διορισμοί (των δασκάλων και των νηπιαγωγών) αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τα μέσα του Ιουλίου.

Για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι διορισμοί θα γίνουν μετά τη λήψη των οριστικών πινάκων της 2ΓΕ/2023, οι οποίοι αναμένεται να είναι έτοιμοι εντός Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr.

Συνοψίζοντας, οι πρώτοι διορισμοί των εκπαιδευτικών αναμένεται να γίνουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι διορισμοί των υπολοίπων ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη 2ΓΕ/2023. Έπειτα από αυτούς, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε σχολεία σε όλη τη χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα