Πλήθος επισκεπτών σε δημοφιλείς προορισμούς για την Πρωτοχρονιά

Η φιλοξενία σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb αγγίζει σχεδόν το 100% σε ορισμένα καταλύματα.

Εκτός από τις ορεινές περιοχές και τα θεματικά πάρκα, που είναι συνήθως προτιμώμενα, παρατηρείται έντονη κίνηση και στις δύο μεγαλύτερες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα για την Πρωτοχρονιά. Οι ταξιδιώτες προτιμούν 4ήμερες και 5ήμερες εκδρομές και αποδράσεις στο εξωτερικό, με την Κεντρική Ευρώπη και τα υπερατλαντικά ταξίδια να είναι πολύ δημοφιλή.

Κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται από 66% έως 70%, με την Τρίτη 2 Ιανουαρίου να είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση για πτήσεις επιστροφής.

Η ζήτηση υπερβαίνει το 90% σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα, η Κόνιτσα και το Μέτσοβο. Επίσης παρατηρείται κίνηση σε Δωδώνη και Πωγώνι.

Για τα Θεοφάνεια, η ζήτηση είναι χαμηλότερη, με πληρότητα στο 50%. Στα Καλάβρυτα, η πληρότητα φθάνει το 75%, με προσδοκίες για πληρότητα 100% και ελπίδες για χιονοπτώσεις.

Ισχυρή ζήτηση υπάρχει για Αράχοβα, Καρπενήσι, Καστοριά και Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ δημοφιλείς είναι και οι προορισμοί με θεματικά πάρκα, όπως Δράμα και Τρίκαλα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα