Έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης μέσω του gov.gr

Μπορείτε εύκολα να εκδώσετε το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης χωρίς την ανάγκη να πάτε στο δημαρχείο. Αυτό γίνεται μέσω του gov.gr, ενώ υπάρχει επίσης η επιλογή του myKEPlive για τη διαδικασία αυτή.

Παρακάτω παρουσιάζονται λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης:

Μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την οικογενειακή σας μερίδα με την κανονική σας εγγραφή. Θα χρειαστείτε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για το Taxisnet.

Εάν δεν είναι εφικτή η άμεση ηλεκτρονική έκδοση του πιστοποιητικού, μπορείτε να το εξασφαλίσετε μετά, είτε επισκεπευόμενοι ένα ΚΕΠ ή το δημαρχείο στο οποίο είστε κάτοικοι. Όταν ολοκληρωθεί η έκδοση του πιστοποιητικού από το ΚΕΠ/δημαρχείο, αυτό θα σταλεί στη θυρίδα πολίτη σας στο gov.gr και θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και γραπτού μηνύματος (sms). Για αυτές τις περιπτώσεις επιλέξτε “Αίτηση προς ΚΕΠ/δημαρχείο”.

Για να δείτε αν ο Δήμος σας έχει ενταχθεί στο gov.gr, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα ΕΔΩ.

Για να υποβάλετε αίτηση για το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πατήστε ΕΔΩ.

πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασησ, gov gr, taxisnet, εκδοση

Εξυπηρέτηση από ΚΕΠ μέσω myKEPlive

Εναλλακτικά, υπάρχει η επιλογή να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να σας εξυπηρετήσει υπάλληλος των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μπορείτε να κλείσετε το ψηφιακό ραντεβού σας για την εξυπηρέτησ

δειτε ακομα

δειτε ακομα