Περιουσία δέσμευσε της 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή του γνωστού τραγουδιστή

Ανάλογα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της περιουσίας του γνωστού τραγουδιστή, συμπεριλαμβανομένων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, των τραπεζικών του λογαριασμών, της εταιρικής του εταιρείας, καθώς επίσης και των σκαφών και των θυρίδων που κατέχει, με συνολικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Αρχή προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες λόγω σοβαρών υποψιών για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την εταιρεία του τραγουδιστή, που δεν συνδέεται με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα.
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Η Αρχή, μάλιστα, ανέφερε σε αναφορά της τις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, καθώς υποστηρίζεται πως τα τελευταία πέντε χρόνια κατέθετε δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ το χρόνο.

Το ποσό αυτό προκάλεσε ανησυχία στους ελεγκτές, καθώς είναι πολύ χαμηλό για καλλιτέχνη τέτοιου κύρους, που ανήκει στους δημοφιλέστερους της χώρας και διοργανώνει επιτυχημένες εκδηλώσεις σε κοσμικά μέρη κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, προσώπων του χώρου της τέχνης και όχι μόνο.

Ο φάκελος με την έρευνα της Αρχής και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έχει παραδοθεί περίπου πριν ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγει έρευνα για τη σχετική υπόθεση.

Επιπλέον, φαίνεται πως η έρευνα δεν αφορά μόνο τον τραγουδιστή, αλλά πρόκειται να επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

δειτε ακομα

δειτε ακομα