Πατέρας θύματος: Γιατί αν και την παρέδωσα στο τρένο μου, την έφεραν πίσω σε ένα λευκό φέρετρο;

Η Αναστασία Παπαγγελή, φοιτήτρια της Γεωπονικής ΑΠΘ, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για να επισκεφτεί τους γονείς της το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους 57 νεκρούς που συμπεριλαμβάνονται στο τραγικό δυστύχημα του τρένου στη Λάρισα, βρισκόταν και αυτή.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πατέρας της Αναστασίας μίλησε για την ανείπωτη θλίψη του. “Εγώ θέλω να μου πει κάποιος γιατί ενώ το έβαλα το παιδί μου στο τρένο χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα, γιατί μου το έδωσαν σε άσπρο φέρετρο και σε μία σακούλα τα παπούτσια της. Στην Ελλάδα ζούμε, δεν με νοιάζουν οι ευθύνες, με νοιάζει που το παιδί μου έφυγε έτσι μέσα στο κρύο, στο σκοτάδι και τα κοφτερά σίδερα”, είπε συγκινημένος.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο ίδιο δελτίο ειδήσεων, αναφέρθηκε στις ευθύνες που φέρουν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των επιβατών. “Πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργείο Μεταφορών, και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αν γνώριζαν ότι δεν υπήρχε σύστημα ασφαλείας και παρόλα αυτά επέτρεπαν δρομολόγια με αυτά τα κινούμενα φέρετρα στα οποία έμπαιναν παιδιά”, δήλωσε.

δειτε ακομα

δειτε ακομα