Ο φίλος του κ. Χούτα στο Τέμπη, που είναι πατέρας και αναζητά ελπίδα, εκτοξεύει τα συναισθήματά του για την κριτική που δέχτηκε.

Ο φίλος του πατέρα της Ελπίδας, η οποία έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebook υποστηρίζοντας τον Χρήστο Χούπα, ο οποίος αναφέρθηκε θετικά στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος. Στην ανάρτησή του, ο φίλος του πατέρα της Ελπίδας εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κριτική που δέχθηκε ο Χρήστος Χούπας από κομματικές ύαινες και “ευαίσθητους” της ιδεολογικής μονομέριας. Επίσης, περιέγραψε την προσπάθεια του Χρήστου Χούπα να στηρίξει τα τρία παιδιά του στις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη και την αντίδρασή του στον πόνο του για τον χαμό της κόρης του φίλου του. Τέλος, κατέληξε ότι οι κριτικές κατά του Χρήστου Χούπα δείχνουν έλλειψη ανθρωπιάς και συγκρίνει τους κριτικούς με τον Ντοστογιέφσκι και τους αδερφούς Καραμάζοφ, οι οποίοι πρότειναν το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού.Η θεία μου αποφάσισε να μην δεχτεί ελεημοσύνη από τους μοναρχοφασίστες του Παπάγου, μετά από τη συμβουλή του κομματικού ινστρούχτορα. Όταν ο ινστρούχτορας της είπε αυτό, η θεία μου γύρισε θυμωμένη την πλάτη του και του απάντησε ρητά ότι θα δεχόταν την ελεημοσύνη, αλλά ρώτησε αν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θα ταΐζει τα παιδιά της. Αυτό αποδεικνύει ότι η θεία μου ήταν πολιτικά ενημερωμένη και δεν ήθελε να υποστηρίξει την ιδεολογία των μοναρχοφασιστών.

Στο συνοδευτικό μήνυμα, ο Πάνος Νιαβής συμβουλεύει τον φίλο του Χρήστο να μην υποτάσσει τον αβάστακτο πόνο του και να μην ακολουθεί τις νόρμες των μικρονόων όποιας πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης τον καθιστούν πιόνι τους. Αυτό υπονοεί ότι ο Χρήστος πρέπει να σκεφτεί ανεξάρτητα και να ακολουθήσει τη δική του κρίση για τα πράγματα, αντί να ακολουθεί την πολιτική γραμμή ενός κόμματος ή μιας ιδεολογίας.

δειτε ακομα