Πάνω από 15.000 αιτήσεις για αρωγή στην Θεσσαλία

Συνεχίζονται οι ενέργειες ανακούφισης για τους πληγέντες στη Θεσσαλία. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 15.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις στην πλατφόρμα αρωγής.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ανέφερε ότι υπάρχουν δυσκολίες για τη συλλογή των νεκρών ζώων, ειδικά στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας, λόγω των υποχωρητικών υδάτων και των μη προσβάσιμων δρόμων.

Επίσης, ανακοινώθηκαν οι αριθμοί των νεκρών ζώων που έχουν αναφερθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), με τα περισσότερα να αφορούν σε αιγοπρόβατα, χοίρους και βοοειδή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαχειριστεί μέχρι τώρα ένα μεγάλο μέρος αυτών.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε τρία σημεία δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Θεσσαλία, περιλαμβανομένης της συγκέντρωσης και ταφής των νεκρών ζώων. Επιπλέον, γίνεται καταγραφή των ζημιών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, καθώς και δειγματοληψία και εκτίμηση των συνθηκών στα εδάφη και την άρδευση μετά τις πλημμύρες.

δειτε ακομα