Πανεπιστήμια: Αγώνας για τις ψηφιακές εξετάσεις

Τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε αγώνα προετοιμασίας για τις ψηφιακές εξετάσεις. Καθώς πολλά πανεπιστήμια παίρνουν αποφάσεις να προχωρήσουν σε εξετάσεις μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που υιοθετήθηκε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από απόσταση, με τους φοιτητές να χρησιμοποιούν κάμερα και μικρόφωνο, ενώ θα επιδεικνύουν ταυτότητα και αναγνωριστικά που θα δίνονται από το πανεπιστήμιο πριν από την έναρξη της εξέτασης. Ανάλογες διαδικασίες ακολουθούνται και από άλλα πανεπιστήμια.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς παρά τις προετοιμασίες για εξ αποστάσεως εξετάσεις, ορισμένα τμήματα πανεπιστημίων τα οποία τελούν υπό κατάληψη διάφορων δυσκολιών δεν θα πραγματοποιήσουν αυτού του είδους εξετάσεις. Άλλα πανεπιστήμια αρνούνται την εφαρμογή εξ αποστάσεως εξετάσεων, με βάση την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της διαδικασίας.

Η παραπάνω εξέλιξη αφορά πολλά πανεπιστήμια, όπως το ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, Γεωπονικό, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, AΠΘ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ΠΑΔΑ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολυτεχνείο Κρήτης και ΕΜΠ.

Παράλληλα, άλλα πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αρνούνται την εφαρμογή εξ αποστάσεως εξετάσεων σε κάποια τμήματά τους που τελούν υπό κατάληψη ή ανακοινώνουν ότι δεν θα επηρεαστεί η έναρξη του νέου εξαμήνου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα