Παλαμάς: Καταποντίζεται το χωριό – Οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια

Μόλις πριν λίγα λεπτά, τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την διάσωση δύο παιδιών από τον πατέρα τους πάνω σε φουσκωτό στρώμα.

Ο θεσσαλικός κάμπος μοιάζει πλέον με μια τεράστια λίμνη. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις επόμενες ώρες είναι ανησυχητικές, καθώς λένε ότι η κακοκαιρία “Daniel” θα προκαλέσει άλλες σφοδρές βροχοπτώσεις.

5963144 1

Δήμαρχος Παλαμά: “Ο κόσμος θα πνιγεί”

Ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου περιέγραψε την τραγική κατάσταση στον Παλαμά: “Ολόκληρο το χωριό έχει πλημμυρίσει και το νερό έχει φτάσει στο 1,5 μέτρο”.

Μέχρι στιγμής, καμία βοήθεια δεν έχει φτάσει στο χωριό και οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Ο κ. Σακελλαρίου έχει ζητήσει από την ΕΜΑΚ να αποσταλεί άμεση βοήθεια, αλλά είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να φτάσουν στο χωριό λόγω των πλημμυρών.

Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς το ανάχωμα στην περιοχή άρχισε να πλημμυρίζει και τα νερά που συσσωρεύονται στο βουνό κατεβαίνουν προς τον Παλαμά. Ο δήμαρχος εκτυλίσσει δραματική έκκληση για άμεση βοήθεια, καθώς φοβάται ότι οι κάτοικοι θα πνιγούν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα